Геодезическо заснемане на фасади на сгради

За решаването на сложни градоустройствени и/или архитектурно-художествени задачи, свързани с определянето на пространственото местоположение на съществуващите външни елементи на постройката, в практиката често се налага да се извършва геодезическо заснемане на фасади на сгради.

Екипът от правоспособни инженер-геодезисти на Геоцентър ще извърши геодезическо заснемане на фасадите на сградата, което да послужи за изготвянето на работен устройствен план и/или архитектурен инвестиционен проект за ремонт и реконструкция на обекта.

Описание:

Геодезическото заснемане на фасадите на сградата е необходимо за прецизното пространствено определяне на елементите на сградата по фасадите. То обхваща всички необходими геодезически работи върху територията (събиране на графични и цифрови данни за действащите планове и карти, проучване на строителните книжа на сграда, извършване на хоризонтални и вертикални измервания и др.). При реализиране на дейностите се определят теренните коти по ръбовете на сградата, височинното местоположение на точките описващи елементите на всяка отделна фасада, което се постига чрез преки геодезически измервания.

Необходими документи:

  • копие от скица на недвижимия имот;
  • техническо задание.

Дейности:

Измерванията на терен се извършват непосредствено с високоточни геодезически инструменти от точки от геодезическата основа (изходни точки и репери) за района, като се заснемат всички подробни точки, описващи отделните елементи на детайлите по фасадата на сградата. Всички надморски височини се определят в абсолютни коти. Обработката на измерванията, създаването на цифровия модел и изработването на геодезическото заснемане се извършват съгласно действащата нормативна уредба. Изготвя се папка по част Геодезическа – геодезическо заснемане на фасадите на сградата, която се подпечатва и подписва от правоспособния инженер-геодезист.

Цена:

Цената за извършване на геодезическо заснемане на фасадите на сграда се определя по договаряне в зависимост от местоположението и сложността на обекта, но стойността на услугата е не по-малка от 300 лв. без вкл. ДДС.

Срок:

Срокът за извършване на геодезическо заснемане на фасадите на сграда е до 7 работни дни (р. д.). За изпълняване на бърза услуга – до 3 р. д., договорената стойност на услугата се удвоява.

Последно добавени новини

Последвайте ни

За изготвяне на индивидуално ценово предложение за геодезическо заснемане на Вашия имот (обект) изпратете приложена скица или идентификатор на имота на:
E-mail: office@geocenter-bg.com
или се свържете с нас на:
Мобилен телефон: (+359) 0888 838 773
Тел./Факс: (+359) 02 988 2669
Адрес Офис: 1303, гр. София, ул. „Отец Паисий“ №47, ет. 2

ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Моля, попълнете полетата от формата и ние ще се свържем с Вас при първа възможност.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!